Pirma svarbesnė online pergalė

Sveiki,

Po beveik 3 mėnesių kovos ir visiškai sauso spalio mėnesio, pavyko prasibrauti į Pokeris.lt svetainės organizuoto pokerio čempionato finalinį stalą. Ir ne tik prasibrauti, bet ir iškovoti kol kas didžiausią online pergalę, kuri buvo įvertinta 300 eurų ir sezono čempiono titulu, kuris man yra ne mažiau svarbus už pinigus.

Finalas prasidėjo visiems žaidėjams turint po 3000 žetonų, o privalomiesiems statymams esant 10/20. Privalomieji statymai kilo lėtai, kas, manau, buvo idealu norint išsiaiškinti stipriausią žaidėją, kad viena klaida ar nesėkmė neatimtų šansų kovoti dėl aukščiausių pozicijų. Lėtas privalomųjų statymų kilimas buvo ypač palankus mano žaidimo stiliui, nes aš nekenčiu visokių „push or fold“ situacijų.

Kadangi maniau, kad niekas nenorės kristi pirmas, taktika buvo paprasta: žaisti agresyviai, stengtis išlaikyti mažus ir vidutinius bankus ir vengti nusistack‘inti prieš flopą, kad vėliau netektų aimanuoti dėl skaudaus pralaimėjimo. Ir jau iš karto paaiškėjo, kad taktikoj buvo spragų: į mano pakėlimus atsakydavo po 4-5 žaidėjus, kas smarkiai sumažindavo norą blefuoti pramovus flopą. Visgi keletą kartų pavyko gauti neblogas rankas ir su jomis pasididinti žetonų kiekį, o vėliau stengiausi išnaudoti savo turimų žetonų kiekio pranašumą. Kylant blindams žaidėjai darėsi vis atsargesni ir pirmają valandą baigėme dešimtyje, kaip ir pradėjome.

Antroji valanda prasidėjo tuo, kad padvigubinau beviltiškai mažai žetonų turėjusį shortstack’ą, dėl ko ant manęs, turbūt, nevienas žaidėjas turės pyktį, nes vėliau tas shortstack‘as nukeliavo iki trečiosios vietos. Nepaisant to dar labiau pasikėliau savo žetonų kiekį ir pagaliau tapau chip lyderiu, kas esant pakankamai atsargiam stalui turėjo suteikti milžinišką pranašumą. Turėjo, tačiau tuomet pradėjo kristi tiesiog tragišką korta, į praktiškai kiekvieną pakėlimą sulaukdavau atsakymo arba all in iš itin pasyvaus stalo, kas apkarpė mano žetonu kiekį, SB ir D pozicijose gerą pusvalandį kaip užkeikti krito 6 high ar 4 high, dėl to galėjo smarkiai džiaugtis už menęs sėdėjęs shortstack’as, nes nenorėdamas jo padvigubinti paprasčiausiai atiduodavau savo blind’ą.

Vienu metu atrodė, kad tiesiog neįmanoma išmesti jokio žaidėjo, kuris sustumia all in su mikroskopiniu žetonų kiekiu. Net kuomet privalomieji statymai pakilo iki 200/400 neprasidėjo jokio all in‘ų lietaus ir žaidėjai krito pakankamai lėtai. Didžiajame statyme gavęs eilinius 34s sulaukiau all in iš žaidėjo ant dylerio, kuris turėjo tiek mažai žetonų, kad man jokiu būdu neapsimokėjo atiduoti savo blind‘o. Atsakiau ir gan bjauriu būdu laimėjau prieš QJoff. Per blogąjį laikotarpį praradęs apie trečdalį turėtų žetonų netrūkus vėl grįžau į vėžias ir pradėjau spausti tris likusius žaidėjus. Buvo akivaizdu, kad niekas nenori kristi ketvirtas, nes nuo penktosios vietos, už kiekvieną aukštesnę vietą piniginis prizas būdavo ženkliai solidesnis. Susigražinęs chip lead‘ą pradėjau naudotis šia situacija stengdamasis įgyti kaip įmanoma ženklesnę persvarą prieš kitus žaidėjus. Galiausiai kuomet likome dviese pas mane buvo tris kart daugiau žetonų nei pas mano priešininką, tačiau ta situacija galėjo greitai išsilyginti, kuomet su A6 atsakiau į all in ir man parodė A8. Per visą turnyrą panašiose sitaucijose dvigubinęs ne vieną žaidėją, šį kartą išlipau sausas iš balos, nes ant stalo iškrito dvi poros ir mes pasidalinome banką. Tada man pradėjo kristi vienas tūzas po kito, ko pasekoje dar labiau apkarpiau varžovo žetonų kiekį, kol galiausiai išflopinęs gutshot‘ą jis sustūmė visus savo žetonus ir aš laimėjau su tūzų pora.

Nepaisant pergalės cash‘o tikrai nepaliksiu ir nepradėsiu žaisti turų, tačiau reikia pripažint, kad tokie turnyrai turi savo žavesio. Po vakarykštės pergalės iki šiol jaučiu nedidelę euforiją, ko nebūna net ir po įspūdingų cash sesijų. Turnyruose paprastai būna tik vienas laimingas žaidėjas. Džiaugiuosi, kad šį kartą juo esu aš.

3 Responses to Pirma svarbesnė online pergalė

  1. Armis says:

    mldc

  2. Hi there,

    I don’t read Lithuanian unfortunately, but I have translated your website with google chrome so I understand what you are saying 🙂

    Keep in mind in general that poker tournaments have a much higher variance than cash games. The swings and changes are much larger and can be way more annoying. especially if you play for 4 hours in a tournament and play GOOD, only to get knocked out because of one bad beat.

    Later in a tournament you also have to make decisions quickly, and you can’t wait for good hands, because the blinds are large and you have to quickly enlarge your stack. Therefore you need to go all-in with medium/weak hands, and this increases the variance and the luck factor.

    Enjoy the win from the tournament yesterday. And do let me know if you have questions, I like to help 🙂 but please ask in English! :D:D

  3. setkid says:

    First of all I’m happy you liked this post. Actually there was only 10 men final table. All qualifying tournaments were past already. Everybody got 150BB, blinds increased pretty slowly, so all I had to do is to take control of the table and don’t get crazy against big stacks. There is a video about that final table:

    But it’s in lithuanian of course…

Leave a comment